Industriële stijl

De industriële stijl

De industriële stijl, ook wel bekend als industriële chic, is een esthetische trend in interieurontwerp die zijn inspiratie haalt uit oude fabrieken en industriële ruimtes die in de afgelopen jaren zijn omgebouwd tot lofts en andere woongelegenheden. Deze stijl maakt gebruik van elementen zoals verweerd hout, bouwsystemen, blootgestelde bakstenen, industriële verlichtingsarmaturen en beton om een onafgemaakte en rauwe uitstraling te geven.

De populariteit

De populariteit van de industriële stijl begon in de late jaren 2000 en bleef populair in de jaren 2010 (en ook nu nog!). Deze stijl van design is het meest voorkomend in stedelijke gebieden, waaronder steden en lofts. Deze locaties bieden bijna een leeg canvas voor huiseigenaren om mee te beginnen en bevatten enkele van de belangrijkste elementen die worden gebruikt om deze stijl van ontwerp te bereiken, zoals blootgestelde bakstenen en leidingen, betonnen vloeren en grote open ramen.

Het natuurlijke kleurenpalet van industriële stijl omvat een mix van grijstinten, neutrale en rustieke kleuren. Deze kleuren bieden een eenvoudige achtergrond waarop meubels en andere accessoires kunnen worden toegevoegd om de kamer op te vrolijken en een natuurlijke stroom te creëren. Neutrale muren helpen bij het creëren van een gevoel van verbondenheid en ruimtelijkheid in open ruimtes zoals lofts.

 

Gebruik van onverwachte materialen

Gebruik van onverwachte materialen zoals zeecontainers in de architectuur voor woningen en commerciële ruimtes is een andere trend die past bij de industriële stijl van ontwerp. Deze stijl blijft evolueren en is nog steeds relevant in moderne interieurs. Het gebruik van ruwe materialen en een natuurlijk kleurenpalet zal waarschijnlijk de kern blijven van deze trend, terwijl nieuwe ideeën en materialen worden gebruikt om deze stijl te blijven vernieuwen.

Het is geen geheim dat grote sectionals een belangrijke rol spelen in industriële interieurs. Ze bieden niet alleen een praktische manier om ruimtes te verdelen, maar dragen ook bij aan het algehele esthetische gevoel. Wanneer gecombineerd met staande lampen en metalen afwerkingen, creëren ze een uitgesproken industriële sfeer die perfect past bij grote open ramen die natuurlijk licht binnenlaten.

In de keuken is het keukeneiland een belangrijk kenmerk in industriële stijlinterieurs. Ze worden vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals hergebruikt hout en bieden extra opslagruimte en een duidelijk afgebakende ruimte voor het koken en eten. Met metalen rekken en open opslag kunt u de ruimte opgeruimd houden en tegelijkertijd een rustieke sfeer creëren die kenmerkend is voor deze stijl.

Gebruik van bakstenen

Het gebruik van bakstenen en beton voor accenten, gecombineerd met donkere kasten en rekken, creëert een stoere, robuuste uitstraling. Door echter lichtere gekleurde vloeren of gepolijst beton te gebruiken, kan een moderner gevoel worden bereikt. Decoratieve tegels kunnen ook helpen om de keuken op te fleuren en een eigentijdse draai aan deze klassieke stijl te geven.

Of je nu een grote loftruimte of een klein appartement heeft, het integreren van industriële elementen kan een mooie, ruige sfeer creëren die echt opvalt. Met de juiste combinatie van meubels, verlichting en afwerkingen kun je een esthetiek bereiken die zowel praktisch als stijlvol is.

Over ons

Ideeën nodig voor je interieur? Lees dan snel onze ideabooks.

Contactgegevens

Via info @ kijkopdesign.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden