Grandioze ontwerpen voor je zolder

Een zolder is vaak een beetje (veel) chaotisch, daarom is het een plek die nog van alles kan worden. Het leuke is dat steeds meer mensen dit in gaan zien. En dat maakt dat er behoefte is aan ideeën voor het design van de zolder. Het hoeven overigens niet allemaal grandioze ideeën te zijn, maar dat mag natuurlijk wel. In deze blog nemen we de tofste met je door. Dus lees lekker verder en kijk je ogen uit. Als je daar klaar mee bent, dan is het slim om een creatieve draai te geven aan de ideeën en zelf aan de slag te gaan op zolder. Eventueel kun je het werk uitbesteden aan een expert. 

Een “wit” canvas 

Wanneer je een woning gekocht hebt, of deze nu nieuw is of heel oud, dan is het mogelijk om de nodige aanpassingen te doen waarmee je de ruimte een geweldige twist kan geven. Natuurlijk moet je wel eerst de canvas “wit” maken. Dus alle rommel eerst opruimen. Wellicht zijn er nog wat andere dingen die je moet doen voordat je een geschikte nieuwe indeling aan je zolder kunt geven. Wellicht is het goed om te laten checken of er niet toevallig een nieuw muur- of plafondisolatie aangebracht moet worden. Dan is het namelijk veel fijner om er te vertoeven in de zomer. 

Een loft inrichten 

Veel mensen zijn helemaal verliefd op een design dat ze maar wat graag bij hun op zolder zouden willen realiseren: een loft inrichten. Wat is een loft eigenlijk? Dit is gemakkelijk uit te leggen. In de wijk Soho in New-York was in de jaren zeventig een tekort aan ruimten om te wonen en te werken als kunstenaar. Het is namelijk soms nodig dat je een grote werkruimte hebt als kunstenaar, om grootschalige sculpturen of schilderijen te maken. Gelukkig stonden er in Soho een groot aantal industriële en commerciële gebouwen leeg die met het vernuft van de artiest ´eenvoudig´’ omgetoverd konden worden tot een woon-/werkcomplex. Op deze manier ontstond de karakteristieke loft. Veel loftappartementen hebben hoge ramen en veel functies (woon- werkvertrek, slaapkamer, keuken) in een grote ruimte. Daarbij was er vaak een trap naar een bovenvertrek waar geslapen werd. Een belangrijk element dat in de eerste lofts steeds terugkomt zijn de hoge industriële ramen. Er werd wat dat betreft weinig veranderd aan de gebouwen die ooit dienst deden als fabriek of pakhuis. Een loft op zolder maken is zeker geen gek idee.

Observatorium en studieruimte

Om de zolder een wat meer wetenschappelijke functie te geven, is het leuk om er een studieruimte en/of observatorium van de maken. Natuurlijk is de zolder de beste plek voor een observatorium omdat het de hoogste ruimte van een woning is met dikwijl een venster op de hemel. Het zou nog beter zijn wanneer je een woning op het platteland zou hebben, want dan heb je geen last van lichtvervuiling, dan kun je de maan, planeten en sterren veel beter zien. Een ruimte als deze is zeker een aanwinst voor een woning en kan heel mooi gebruikt worden als een studeerkamer. Ook kinderen kunnen hier naar hartelust lezen en schrijven. 

Profiteer van je nieuw ingerichte zolder

Natuurlijk hoef je niet zelf alleen gebruik te maken van je nieuw ingerichte zolder. Het is erg fijn om een nieuwe ruimte voor meerdere doeleinden in te kunnen zetten. Denk daarbij aan een vergaderruimte of een tijdelijke werkruimte voor tijdens een project, of iets dergelijks. Het helpt  wanneer je een vrijstaand pand hebt met een riante zolder. Dan kun je echt zoiets als dit maken. De ruimte kun je allerlei stijlen geven. Laat je inspireren door toffe ideeën en maak een moodboard. Wil je weten wat dat is? Lees dan snel deze blog.

Deel deze blog

Over ons

Ideeën nodig voor je interieur? Lees dan snel onze ideabooks.

Contactgegevens

Via info @ kijkopdesign.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden