Make-over voor je huis nodig?

 

Wonen in een half-afgebouwd huis en wanhopig wachten op verandering? Dan zijn er verschillende Nederlandse TV-programma’s waar je mogelijk aan kan deelnemen. Of je nu een make-over wilt voor je huis, op zoek bent naar een droomhuis, of gewoon op zoek bent naar inspiratie, er is voor elk wat wils.

Niet kijken?

Het RTL4-programma “Kopen Zonder Kijken” is een perfect voorbeeld. Het stel dat deelneemt aan het programma geeft de volledige regie uit handen aan de makelaar van RTL, die het huis voor hen koopt. Vervolgens wordt het huis volledig verbouwd door een professioneel klusteam. Het resultaat wordt uiteindelijk afgewerkt door een styliste. Hoewel er verschillende risico’s en prijskaartjes zijn verbonden aan deelname, krijgt het stel uiteindelijk wel hun droomhuis.

Mijn kan niet klussen

Een ander populair TV-programma is “Help, mijn man is klusser!”, waarin een professioneel klusteam een half-verbouwd huis in een paar weken omtovert tot een bewoonbaar paleis. Deelnemers hoeven alleen maar mee te klussen en volledige medewerking te verlenen aan het productieteam. Hoewel deelname gratis is, moeten deelnemers soms wachten tot er een plekje vrijkomt. Het komt zelfs voor dat mensen liegen over hun situatie om deel te kunnen nemen.

Inspiratie op de verrekijker

Voor degenen die op zoek zijn naar inspiratie is er “Eigen Huis & Tuin”, waar een klein productieteam een kamer of tuin opknapt. De prijs van deelname varieert van niets tot alleen de materiaalkosten, afhankelijk van de sponsor van het programma en de afspraken met het team.

Heb jij een woondroom?

Ten slotte was er het programma “De Ultieme Woondroom”, dat helaas niet meer op TV is. In dit programma hielp een team deelnemers met hopeloze woonsituaties door hun hele huis gratis te renoveren. Na twee weken op een andere locatie werden de deelnemers teruggebracht naar hun eigen “ultieme woondroom”.

Of je nu op zoek bent naar inspiratie of hulp bij het vinden van je droomhuis, deze TV-programma’s bieden een scala aan opties. Maar heel eerlijk, voor de echte inspiratie moet je natuurlijk bij www.kijkopdesign.nl zijn.

 

 

Deel deze blog

Gerelateerde berichten

Wat is een moodboard en welke functie heeft het?

Wanneer je iets gaat ontwerpen, bijvoorbeeld een interieur of een product, dan is het leuk om een moodboard te maken. Op deze manier kun je je...

Lees meer

Wat is upcycling?

Sinds de jaren ´80 is het idee van recycling onder de aandacht gebracht in talloze spotjes op tv, maar ook in de kranten en nieuwsbladen kwam het...

Lees meer

Wat is wabi-sabi?

Wabi-sabi is een Japanse filosofie en esthetische benadering die de schoonheid van imperfectie, vergankelijkheid en eenvoud omarmt. Het concept gaat...

Lees meer

Over ons

Ideeën nodig voor je interieur? Lees dan snel onze ideabooks.

Contactgegevens

Via info @ kijkopdesign.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden