Nieuwe Decoratie Trends: inspiratie voor 2023

We zijn dol op decoraties, design en lifestyle. Na veel onderzoek hebben we een aantal nieuwe decoratietrends geselecteerd om de komende maanden in de gaten te houden en inspiratie op te doen. Als je denkt aan kleine veranderingen in je huis of slechts één kamer dan zijn de ideeën uit deze blog een uitstekend startpunt. 

Gewoon levendig stylen

Het echte leven is rommelig, en het is oké als je huis dat ook is. Huizen moeten niet perfect zijn, ze moeten geleefd worden. Of dat is in ieder geval wat deze trend ons wil helpen omarmen. Een van de belangrijkste decoratie-ideeën vandaag is het zoeken naar de Wabi Sabi – de oude Japanse filosofie van het vinden van schoonheid in vergankelijkheid en onvolmaaktheid. Thuis betekent dit de nadruk leggen op het gebruik van ambachtelijke en organische materialen, natuurlijke vormen, defecte onderdelen, aangeboren imperfecties die authenticiteit omarmen, zelfs als dat betekent dat je een beetje uit de pas moet lopen.

Lama’s als modedieren

Na de eenhoornkoorts, verschijnen lama’s als de nieuwe favoriete dieren. De merken zullen het Peruaanse dier in het middelpunt van alles plaatsen, door het te combineren met patronen, vrolijke kleuren en tropische elementen, als we spreken in de categorie van producten. Hoewel ze voorkomen in landen als Bolivia en Peru, zijn lama’s al begonnen met het binnenvallen van de ramen van de wereld. We zien nu al kussens, vazen, kandelaars, beddengoed, posters en andere accessoires met het leuke dier om te versieren! 

Prints: Folklore normen

Een groeiende fascinatie voor de ambachten van werelddelen als Afrika, Peru, India, Mexico, blijft terrein winnen en brengt een mondiaal en ambachtelijk perspectief naar de decoratie. Traditionele motieven zullen worden gevierd met levendige tinten in grafische mengsels, stoffen, en geborduurde details. De grafische prints zullen aanwezig blijven, maar ze duiken opnieuw op in trekken die het geometrische maximalisme benadrukken, ook primitieve motieven komen voor. De juxtapositie van kleurrijke vormen en figuren kunnen samenkomen om een mooi verhaal te vertellen.

Verfijnde pastelkleuren

De obsessie met millennial roze gaat door, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat het snel gedateerd kan lijken. Dus als je van plan bent om te investeren, is het de moeite waard om na te denken of het niet het beste is om het te gebruiken in afwerkingen, stoffen en accessoires.

 

Deel deze blog

Gerelateerde berichten

Wat is een moodboard en welke functie heeft het?

Wanneer je iets gaat ontwerpen, bijvoorbeeld een interieur of een product, dan is het leuk om een moodboard te maken. Op deze manier kun je je...

Lees meer

Wat is upcycling?

Sinds de jaren ´80 is het idee van recycling onder de aandacht gebracht in talloze spotjes op tv, maar ook in de kranten en nieuwsbladen kwam het...

Lees meer

Wat is wabi-sabi?

Wabi-sabi is een Japanse filosofie en esthetische benadering die de schoonheid van imperfectie, vergankelijkheid en eenvoud omarmt. Het concept gaat...

Lees meer

Over ons

Ideeën nodig voor je interieur? Lees dan snel onze ideabooks.

Contactgegevens

Via info @ kijkopdesign.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden