Welke woonstijl past bij mij?

 

Ben je doel op een klassieke stijl, of ga je liever voor stoer? Ze je liever een strak meubelstuk in je woning, of maakt een shabby chique stoel je blij? Het is erg belangrijk om de juiste keuzes te maken in je interieur. Zo is het telkens mogelijk om een woning in te richten waarin jij je helemaal happy voelt. We nemen in deze blog de meest populaire woonstijlen van dit moment met je door. Dus lees snel verder. 

De industriële stijl 

Wanneer we aan de industrie denken, dan zien we het landschap van de industriële revolutie voor ons. Het is niet verwonderlijk dat je daarom in een interieur met deze stijl de bakstenen en ijzer look tegenkomt. De grauwheid van de negentiende eeuw is voor veel mensen een aantrekkelijke look die ze maar wat graag combineren met moderne meubels, al dan niet gemaakt van staal of steigerhout. Zo moet je niet verbaast zijn wanneer een tafel van gietijzer gecombineerd wordt met een donkere gietvloer van kunststof. 

Romantische woonstijl

Ben je wat minder robuust als het gaat over design, dan is het natuurlijk ook altijd nog mogelijk om te gaan voor de romantische stijl. Daarin vind je veel zachte tinten. Ook de stoffen en materialen ogen een stuk zachter dan die in een industrieel interieur. Graag geziene gasten in een dergelijk interieur zijn materialen als: wol, linnen en dierlijke vacht, meestal van schapen. 

Design woonstijl

Wanneer mensen het over design hebben, bijvoorbeeld een design bankstel, dan gaat het doorgaans over een meubelstuk dat door een ontwerper in beperkte oplage gemaakt is. Vaak gaat het dan om strakke ontwerpen (dit is al een paar decennia erg in). Daarbij is het met design ook een stuk gemakkelijker om meubels op maat te krijgen. Je kunt dan aangeven welke voorzieningen allemaal aan meubels (of de complete binnenhuisarchitectuur) toegevoegd moet worden. Het is een zeer strakke en ruimtelijke stijl. 

Scandinavische woonstijl

Een interieur in het noorden van Europa, in de Scandinavische landen, te weten: Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden, is doorgaans zeer licht. Dat heeft te maken met het feit dat het lange tijd donker is in de winter. Mensen willen dan graag een licht interieur om deze omstandigheid te compenseren. 

Minimalistische woonstijl

De minimalistische stijl is heel populair omdat je er heel weinig in doet, maar wat je doet moet dan wel veel zeggingskracht hebben. De meubels in deze stijl hebben slanke vormen. Dat ziet er rustgevend uit. Je zult ook zien dat veel interieurs met deze stijl bijzonder netjes zijn. Dat komt omdat rommel direct opvalt. Dit wil je direct uit de weg hebben. 

Klassieke woonstijl

Een klassiek interieur is supermooi. Denk aan sierlijke details en lijnen met een elegantie waar je u tegen zegt. Als je donker hout combineert met fluweel heb je al snel een klassiek woonstijl te pakken. Deze stijl kun je heel mooi bewonderen in het Louvre te Parijs. Daar hebben ze de meubels van Napoleon in een prachtige expositie neergezet. Zo waan je je in  de persoonlijke vertrekken van de Franse keizer.

Landelijke woonstijl

Moet je huis vooral knus zijn. Je weet wel, een beetje die boerderij-esthetiek? Dan is de landelijke stijl precies hetgeen je zoekt. Er worden veel natuurlijke materialen in gebruikt. Ook is het palet doorgaans vrij licht te noemen, waardoor we er beige, wit en lichtblauw in tegen kunnen komen. De meubels zijn doorgaans ook gemaakt van natuurlijke materialen als hout en riet. Deze stijl van meubels was in de jaren zeventig en daarna in de jaren negentig erg populair. 

 

Deel deze blog

Gerelateerde berichten

Wat is een moodboard en welke functie heeft het?

Wanneer je iets gaat ontwerpen, bijvoorbeeld een interieur of een product, dan is het leuk om een moodboard te maken. Op deze manier kun je je...

Lees meer

Wat is upcycling?

Sinds de jaren ´80 is het idee van recycling onder de aandacht gebracht in talloze spotjes op tv, maar ook in de kranten en nieuwsbladen kwam het...

Lees meer

Wat is wabi-sabi?

Wabi-sabi is een Japanse filosofie en esthetische benadering die de schoonheid van imperfectie, vergankelijkheid en eenvoud omarmt. Het concept gaat...

Lees meer

Over ons

Ideeën nodig voor je interieur? Lees dan snel onze ideabooks.

Contactgegevens

Via info @ kijkopdesign.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden