DIY-design voor thuis

Als het gaat om kunst voor je huis, zijn er veel manieren waarop je daar vorm aan kunt geven. We zijn helemaal voor het samenstellen van een kunstcollectie voor thuis, gemaakt door kunstenaars die je ontroeren en inspireren. Wie wil er nu geen getalenteerde kunstenaars steunen? Het is echter ook mogelijk om betaalbare kunst / design voor je huis zelf te maken, als je een beetje creatief bent gaat dat zeker lukken! Lees snel verder en laat je inspireren. 

Zelf aan de gang gaan

Je kunt veel van deze projecten in een avond of weekend uitvoeren, dus hopelijk geven deze ideeën je een schop onder je broek om wat nieuwe stukken in je ruimte te zetten. Want als je iets gaat laten zien in je woning, dan kan het maar net zo goed persoonlijk zijn!

Ansichtkaarten van je reizen

Waar we ook heen gaan, het kan altijd heel erg leuk zijn om er ansichtkaarten te bemachtigen en die op te sturen. Natuurlijk kun je ze ook voor jezelf kopen en er iets creatiefs mee doen. Hoe dan? Door erop te schrijven wat je allemaal beleeft hebt in het gebied waar de ansichtkaart over verhandelt. Dat is een geweldig aandenken voor later. Je gaat daarna de ansichtkaart prikken op je wand in de woonkamer (of andere kamer) zo heb je uiteindelijk een zeer persoonlijke wand met een collage aan herinneringen. Natuurlijk is het ook heel goed mogelijk om zelf kerstkaarten te maken en deze dan te versturen. 

Ingelijste foto’s

Of je nu wel of niet op vakantie bent, mensen maken veel foto´s. Natuurlijk wordt er tegenwoordig veel digitaal geschoten, maar ook is het nog steeds mogelijk om analoge foto´s te nemen. Bijvoorbeeld met de populaire instant camera´s die weer volop te koop zijn. Deze foto´s kun je mooi inlijsten om design / kunst voor thuis te realiseren. 

Ingelijste brief / document

Heb je wel eens een mooie brief van iemand ontvangen en zou je die wel willen vereeuwigen in een design? Dan kan dat heel mooi door dit handgeschreven bericht in te lijsten. 

Fotohokje strips

Wie heeft er nog nooit een fotohokje van binnen gezien? Juist, heel veel mensen hebben zich wel eens laten verleiden tot een paar van deze foto´s. Superleuk ook om hiermee je woonkamer op te leuken. 

De woonkamer als galeriewand

Al met al kun je heel veel dingen doen om de wand van je woonkamer tot een soort galeriewand te maken. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om werk van (lokale) kunstenaars op te hangen. Talentvolle kunstenaars maken kunst die iets bijzonders toevoegt aan de wereld. 

Sleutels van thuis

Sommige mensen verhuizen best wel vaak in hun leven, anderen wat minder, maar de meeste hebben wel een paar sleutels van vorige huizen. Die kun je dan in een la laten liggen, of juist gewoon lekker creatief mee aan de slag gaan. 

3D printen sculptuur 

Het is een stuk makkelijker geworden om een sculptuur te maken zonder dat je echt beschikt over de vaardigheden die nodig zijn om een beeld te maken. Tegenwoordig kun je ook digitaal een sculptuur ontwerpen in een programma en dan dit beeld laten 3D-printen. Het is een wonderlijke wereld die erg leuk is en mensen in staat stelt om veel bijzondere artefacten te maken. 

 

Deel deze blog

Gerelateerde berichten

Wat is een moodboard en welke functie heeft het?

Wanneer je iets gaat ontwerpen, bijvoorbeeld een interieur of een product, dan is het leuk om een moodboard te maken. Op deze manier kun je je...

Lees meer

Het perfecte design nastreven 

Het perfecte is het ideale. We weten allemaal dat perfectie niet bestaat, toch? Maar waarom zijn mensen dan zo perfectionistisch? En wat heeft dat...

Lees meer

‘Creativiteit, innovatie en authenticiteit’ | van de moderne kunst naar de commerciële wereld

In de commerciële wereld van tegenwoordig zien we een opvallende aanwezigheid van concepten als: creativiteit, innovatie, authenticiteit en...

Lees meer

Over ons

Ideeën nodig voor je interieur? Lees dan snel onze ideabooks.

Contactgegevens

Via info @ kijkopdesign.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden